Most már elárulhatom: íme, az én munkahelyem... Nem titok, hisz megjelent a Népszabadság online-on az alábbi cikk:

Kínos: Bogárirtás és elbocsátás a magyar Allianznál

Őszi nagytakarításra és bogárirtásra hivatkozva kérte a kollégákat a levél, hogy az iratokat vigyék az irattárba. Két nap múlva sokan már az elbocsátásról szóló levelet kapták kézhez az Allianznál, ahol azt állítják: csak szerencsétlen egybeesésről van szó.
Átalakítja kárrendezését az Allianz Hungária, amely szerint ezzel az ügyfeleknek egyszerűbb és kényelmesebb lesz a dolguk, már nem ők mennek a biztosítóhoz, hanem annak szakértője hozzájuk. Információink szerint az átszervezés keretében a kárfelmérési tevékenység kiszervezését tervezi a biztosító.
A cégnél azonban mindez leépítésekkel jár. Úgy tudjuk, hogy a vezérigazgatóság pénteken értesítette az átszervezésről és létszámleépítésről a biztosító Gyáli úti és Hamzsabégi úti irodában dolgozó érintett alkalmazottait. Manapság nem számít meglepetésnek a leépítés a pénzügyi szektorban, ennek a lefolyása azonban igen.
Kedden az alkalmazottak levelet kaptak arról, hogy a hét végén őszi nagytakarítás és rovarirtás lesz "egyes budapesti irodákban" (a Gyáli, a Hamzsabégi úton és a Reitter Ferenc utcában), ezért az iratokat helyezzék el az irattárban, a személyes tárgyakat pakolják el, a fölösleges papírokat pedig selejtezzék le. Szerdán és csütörtökön erre készültek az érintett biztosítósok.
A péntek reggeli munkakezdéskor viszont azt tapasztalták: a Gyáli és Hamzsabégi úton a biztonságiakat felváltották, a zárakat lecserélték. Az ügyintézők fél kilenctől már nem tudtak belépni a számítógépes rendszerbe, e-mail üzeneteiket átirányították, a telefonokat kikapcsoltatták. Ezután az érintetteknek átnyújtották a leépítésről szóló tájékoztatást.
Az Allianztól kapott információk szerint a leépítésnek és a nagytakarításnak semmi köze egymáshoz, az pusztán szerencsétlen egybeesés. A nagytakarítás ugyanis más irodára is kiterjed Budapesten, olyanra is, ahonnan nem bocsátottak el senkit.
Szerző: Mary_N  2009.11.14. 17:54 5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://maryn.blog.hu/api/trackback/id/tr361525148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mary_N 2009.11.15. 11:06:57

korrekt munkáltató... közlik, hogy pakoljanak össze a kollégák rovarirtás miatt, aztán mire minden be van dobozolva, már be nem kell többé ott dolgoznod... az iratok egyik fele ment Debrecenbe, másik része Győrbe, majd az ottaniak intézik tovább, te meg lapát

mondjuk nem velem történt, de ismerjük a kollégákat, akiknek így "mondtak fel" most - és gyakorlatilag velünk is ez történhet bármikor

mikor figyel már fel valaki, mi folyik az Allianznál?? :-(

sing-lee 2009.11.15. 14:43:35

Nálunk csak barmok vannak, rágcsáló egy sincs..de ilyesmit láttam korábbi munkahelyemen, csak ott a munkanap végén közölték az érintettekkel a dolgot.
Jó hogy te megúsztad!!

Ádám72 (törölt) · http://juditesadam.blog.hu/ 2009.11.17. 09:20:43

@Mary_N: Dolgoztam az Allinaznál még a Patay éra idején, ott kezdtem a karrierem, aztán váltottam a biztosítóktól.
Nem csak a biztosítóknál van ez. Mindenütt shared service center-eket alakítanak ki. Sok jön hozzánk magyarországra is, de sok kerül el is innen. Igyekeznek az adminisztrációs költségeket faragni. Az Aegon már régesrég megcsinálta ezt. Sajnos ilyen világban élünk.
Az eljárás mikéntje... na az már hagy kívánnivalókat.

Mary_N 2009.11.17. 12:30:27

@Ádám72: értem én a leépítés miértjét, nem is ezzel van a baj, hanem hogy rovarnak néznek. és mit ad isten, ugyanez a gárda rendezte az aegonnál is a felállást. bontották is a pezsgőt az aegonosok, amikor onnan leszereltek.
süti beállítások módosítása